…Azt hívják Blue Bird-nek. Egészen pontosan Blue Bird Karaoke Rooms és Blue Bird Cafe néven fut az a két hely, amikről most szó esik.

Nagyon izgalmas kombináció született meg, ugyanis a Gozsdu Udvarban működő Blue Bird Cafe (ami amúgy mesés gasztro és vizuális élményekkel tud szolgálni, életem egyik legfinomabb kacsáját ettem ott…) mellett megnyílt egy igencsak speciális és egyedülálló hely. Igazság szerint én még sosem hallottam privát karaoke szobákról, de amikor megláttam őket, akkor még a vártnál is jobban meg voltam lepve.
Én ilyen színvonalas, gusztusos és hangulatos helyen nem nagyon jártam még Budapesten. 5 privát karaoke szoba működik, mindegyik egyedi dizájnnal, és full profi technikai felszereltséggel. Több, mint 54.000 dal közül válogathatunk, a zavartalan szórakozásunkat pedig profi mikrofonok és ipadek biztosítják.
Megmondom őszintén, így még hozzám is közelebb került, az eddig amúgy számomra kevéssé vonzó karaoke-hangulat…Valahogy sokkal szívesebben szórakozom így, ennyire guszta privát szobákban a barátaimmal, mint különböző szórakozóhelyeken a sok részeg abbát üvöltő túristával. :-)

Szóval tényleg szívesen ajánlom ezt a helyet, akár a kikapcsolódási lehetőség, akár csak a dizájn miatt. :-)

Sokan nem tudják, hogy a halak nem csak a rendkívül magas fehérje és alacsony kalóriatartalmuk miatt olyan egészségesek, hanem olyan esszenciális zsírsavakat is tartalmaznak, melyeket máshonnan nem tudunk bevinni a szervezetünkbe. Igaz, például a lenmagolaj, a tojássárgája és a zöld levelű zöldségek többsége is tartalmazza ezeket a zsírsavakat, de a legjobb forrásuk mégis a hal, elsősorban a lazac, szardínia, hering, vagy a szardella. Az esszenciális zsírsavakat szervezetünk nem tudja önállóan előállítani, kizárólag külső forrásból tudjuk bevinni a megfelelő mennyiséget.
lazac_steak_112291997_n
Elsősorban az omega-3 zsírsavaknak óriási szerepük van többek között a szív és érrendszeri problémák, vagy a rákos megbetegedések kialakulásának megelőzésében, ezen kívül mérséklik a vérzsírszintet, szabályozzák a vérnyomást, valamint segítik az izomtömeg növekedését és regenerálódását, és az anyagcserét is, ami nem elhanyagolható szempont, hogyha valaki éppen fogyni vagy formálódni szeretne. A hal jó forrása a zsírban oldódó vitaminoknak, elsősorban az A- és D-vitaminnak. Ezek segítségével szervezetünk képes semlegesíteni a szabadgyököket is, ezáltal is csökkenthet például a rák vagy a tüdőbetegségek kialakulásának az esélye. A legtöbb hal B12-vitaminban gazdag, az ásványi anyagok közül pedig elsősorban jódot, vasat és cinket tartalmaznak.
Törekedjünk arra, hogy a halakat frissen, elsősorban párolva vagy grillezve fogyasszuk, de emellett az is igaz, hogy esszenciális zsírsavakban gazdag halolajat nem csak a friss halak, hanem a feldolgozott haltermékek is tartalmaznak.
omega3_1
Felmérések bizonyítják, hogy a grönlandi eszkimók vagy a japán halászok között jóval kisebb arányú a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása, mint azokban az országokban – köztük hazánkban is –, ahol az emberek nem esznek napi rendszerességgel halat. A felmérések szerint az idei évben nőtt hazánkban a halfogyasztás, de az uniós 22 kg/fő/év átlagot sajnos még mindig messze nem érjük el.