Barackos paleo piskóta

Hozzávalók kb. 12 szelet sütihez:
4 tojás + 1 fehérje
50 g mandulaliszt
50 g kókuszliszt
1 ek. útifű maghéj, ha van
1 csipet szódabikarbóna
kb. 1 dl mandula vagy kókusztej
kb. 100 g barack összedarabolva kicsire (tésztába kerül)
kb. 50 g barack szeletekre vágva (tetejére)
stevia ízlés szerint
vaníliarúd kikapart belseje ízlés szerint

Elkészítése:
A tojásokat felverjük(habosra) a szódabikarbónával, az édesítővel, vaníliával. Hozzáadjuk a mandula és a kókuszlisztet, valamint az útifűmaghéjat is. Keverjük jól össze. Nézzük meg, hogy mennyi magtejet igényel, hogy könnyeden kezelhető, de azért ne teljesen folyós tésztát kapjunk. Figyeljünk oda, mert az útifű maghéj és a kókuszliszt is erősen megszívja magát. A legvégén keverjük bele a gyümölcsdarabokat. Abból ne túl sokat, hogy ne ázzon el a tészta. Természetesen még itt is játszhatunk a tészta sűrűségével és az édességével is.
Végül öntsük egy (ha van) szilikonos formába, helyezzük rá a barack szeleteket, és előmelegített sütőben süssük 180 fokon kb. 25-30 percig. Legyen szép aranybarna a teteje.

A tetejére tehetünk még szeletelt mandulát is például, isteni vele……

Tápanyag összesen: 724 kcal, 61 g fehérje, 35 g ch, 37 g zsír
Tápanyag 1 szeletben: 60 kcal, 5 g fehérje, 3 g ch, 3 g zsír

← PreviousNext →