Brokkoli pizza

Hozzávalók kb. 1 főre:
fél brokkoli
1 tojás és egy fehérje
2 gerezd fokhagyma szétnyomva
esetleg negyed vöröshagyma apróra vágva
2 ek. lenmagliszt (vagy pl. tökmagliszttel vegyesen)
fűszerek ízlés szerint
(kemény sajtot, pl parmezánt is lehet belereszelni, aki eszik ilyet)
+ feltét szabadon…:-) paradicsomszósz, sonka, tonhal, lazac, kolbász esetleg, pástétom, zöldségek, olívabogyó, sajt-ha eszel, cukormentes ketchup….

Elkészítése:
A brokkolit aprítsd fel egy aprítóval nagyon kicsi darabokra, keverd össze a tojással, a hagymával, a liszttel és a fűszerekkel. A lisztet úgy adagold, hogy összeálljon a tészta, de ne legyen kemény….Helyezz tenyérnyi kis korongokat ebből a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsibe, viszonylag laposakat, hogy átsüljön. Szóval nyomkodd szét őket. Közepes hőfokon süsd kb. 10-12 percig, majd tedd rá a feltéteket, és tedd vissza a sütőbe még kb. 10-12 percre. Látni fogod, ha már szépen sül, barnul. Ha megsült, eheted is. :-)

Természesen vegáknak is szuper lehet!

Most azért nem írok tápanyagot, mert ezer féle módon el lehet készíteni, és mindnek más lesz az eredménye….De maga ez a pizzaalap nagyon baráti értékekkel bír.

← PreviousNext →