Cukor és tejtermékmentes zabkása tojásfehérjével

Hozzávalók 1 főre:
50 g zabpehely
2 tojásfehérje
2 dl mogyoró, mandula vagy kókusztej
10 g szeletelt mandula
vanília rúd kikaparva – ízlés szerint
50 g eper
stevia ízlés szerint

Elkészítése:
A zabot, a tojásfehérjét, a tejet és az édesítőt, a vaníliát egy kis lábasba öntjük és jól elkeverjük, majd közepes lángon elkezdjük főzni. Közben folyamatosan kevergessük, hogy ne égjen le. Ha nagyon sűrű, akkor egy kis vízzel “játszhatunk”, adagolhatjuk hozzá folyamatosan….Mint ahogy az édesítőnél is több adagban nézzük meg, hogy mennyi az annyi……Kb. 10 perc alatt megpuhul a zab. Kanalazzuk kis tálkába, szórjunk a tetejére mandulát, díszítsük eperrel. Itt persze minden csak a kreativitásotokon múlik, mehet bele más mag és más gyümölcs is, sőt, akár faháj, vagy natúr kakaópor is….

Tápanyagtartalom: 356 kcal, 17 g fehérje, 43 g ch, 12 g zsír

← PreviousNext →