Lenmaglisztes-diós kenyér

Hozzávalók:
5 tojás
kb. 3 ek. lenmagliszt
kb. 2 ek. szezámmagliszt
ízlés szerint egy kis lenmag vagy chia mag is mehet bele
kb. 1 ek. útifű maghéj
2 ek. olívaolaj vagy kókuszzsír
só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint
picike szódabikabóna
kb. 20 dkg dió

Elkészítése:
A tojásokat felverjük(habosra) az olajjal, a fűszerekkel, a szódabikarbónával, majd tegyük hozzá a liszteket, a lenmagot vagy chia magot, és keverjük jól össze. Ha nagyon sűrű lenne, kicsi vízzel hígítható. Ne legyen betonkemény, kellemesen mozgólódós, de nem híg állag a jó. 😀 Ezután öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt vagy szilikonos őzgerincformába, szórjuk a tetejére a diót (amúgy a tésztába is lehet…), és előmelegített sütőben süssük 190 fokon kb. 35 percig.
A tetejére természetesen más mag is szórható, isteni tökmaggal vagy napraforgómaggal is. A tészta is variálható, tehetünk bele egy kis tökmaglisztet is, vagy akár napraforgóbél lisztet is, ki mit szeret és mi van otthon. :-)

← Previous