Nyers vegán kókuszos-kakós tekercs

Hozzávalók:
a, a kakaós részhez:
30 g zabliszt
30 g kókuszreszelék
40 g kókuszliszt
3 ek. natúr kakaó (lehet több, ha kakaósabban akarjuk :-))
1 ek. útifű maghéj
édesítés (eritrit, stevia) ízlés szerint
annyi kókusztejszín/kókusztej/mandulatej, amennyitől jól gyúrható tésztát kapunk

b, a kókuszos részhez
Szafi kókuszos krémdesszert alapot kevertem ki – kb. 50 grammnyi adagot
eritritet tettem bele és még kb. 3 ek kókuszreszeléket és pár ek. kókusztejszínt
+ vanília aroma

Elkészítése:
A Szafi krémet elkészítettem a zacskón látható módón (por, édesítő, tej összekever), és tettem hozzá még egy kevés kókuszreszeléket és egy kicsi kókusztejszínt is, hogy mégmég kókuszosabb legyen. :-)) Fontos, hogy ne legyen nagyon folyós a krém, mert akkor kifolyik a kakaós részből majd….
A kakaós tészta minden hozzávalóját összekevertem és addig alakítottam az arányokat, hogy egy viszonylag szilárd, jól gyúrható, formázható massza legyen. Ezután ezt a kakaós masszát kézzel vagy alufólia segítségével kb. fél cm vastagra nyújtjuk (téglalap alak), rákenjük a kókuszos tölteléket, és óvatosan feltekerjük.
A végén, ha szeretnénk, kókuszreszeléket szórunk rá. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de inkább egy éjszakára, és utána szuperjól vágható, isteni desszertünk lesz. :-) Tálalásnál kókuszchipset használtam a díszítéshez.

Ha nincs Szafi porod, akkor tökéletesen működik az is, ha kókusztejszínt összekeverünk édesítővel, kókuszreszelékkel és 2 ek. útifű maghéjjal olyan arányban, hogy sűrű krémet kapjunk.

← Previous