Teljes kiőrlésű mézeskalács

Hozzávalók:
2 tojás
40 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg zabliszt
10 dkg zabkorpa
40 dkg méz
5 dkg eritrit (lehet stevia is, ízlés szerinti mennyiség…)
4 ek. teavaj
ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék
díszítéshez: mandula, dió, aszalt áfonya…
Elkészítése:

Mindent összekeverünk, jól összegyúrunk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük a tésztát (vagy minimum 2-3 órára). Amikor elővesszük, gyúrjuk át, nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra a tésztát, csináljunk belőle tetszés szerinti formákat, díszítsük ízlés szerint. Az aszalt gyümölccsel azért óvatosan, magas a szénhidrát tartalma, és nagyon megdobja a vércukorszintet is.
Tegyük sütőpapírra bélelt tepsibe a formákat, és előmelegített sütőben süssük kb. 10 percig 160 fokon.

← PreviousNext →